Stängsling

Jag hjälper dig med att bygga elstängsel för att hålla dina djur inne – och rovdjur ute.

Jag bygger och monterar allt så det bara är att släppa in djuren – så ni kan fokusera på det ni är bäst på. Jag utgår från Örnsköldsvik men kan också hjälpa dig med stängsling runt Kramfors, Härnösand, Sundsvall, Sollefteå, övriga Västernorrland och upp mot Umeå-trakten.

Ett väl fungerande elstängsel för lantbruk kräver mer än bara rätt val av stolpar, elaggregat och övrig utrustning. Ett korrekt montage, vilket också inkluderar korrekt jordning, är helt avgörande för att ni ska få ett effektivt och underhållsfritt stängsel under många år.

Jag specialiserar mig därför på rejäla elstängsel med 2.5 mm High Tensile-järntråd och tryckimpregnerade stolpar, vilket ger ett stängsel med väldigt lång livsläng (uppåt 25-30 år). Jag kan också hjälpa med måttanpassade grindar för fordon och människor.

Jag anpassar stängsel och antal trådar efter kundernas behov och djurslag, från 2-3 trådar för kor, 3-4 trådar för får och upp till 5 trådar för att uppfylla kraven för rovdjursavvisande stängsel (RAS) enligt Viltskadecenters rekommendationer. Jag rekommenderar alltid förstärkta hörn med parallellogram då det är en förutsättning för att få ett stängsel som står rakt och stabilt i årtionden.

Kostnaden för ett elstängsel med HT-tråd styrs i stort av fem faktorer: Antal meter stängsel, antal trådar, antal hörn, antal grindar, och hur pass kuperad terrängen är. Kort sagt, ju rakare stängsel och ju planare mark desto lägre kostnad.

Kontakta mig för en komplett offert inklusive allt material, eller för att diskutera just dina behov.

Vi ställer höga krav på våra stängsel när det gäller hållbarhet, säkerhet och drift. Brynge Naturbruk är officiell återförsäljare till Gallagher stängselmaterial.
Varukorg